NÖRO DEJENERASYON VE KANSER ARASINDAKİ BAĞLANTI: MOLEKÜLER YAKLAŞIM

Nörodejenerasyon ve Kanser Arasındaki Bağlantı: Moleküler Yaklaşımlar Konferansı Duyurusu
Saygıdeğer Biyoloji Öğrencileri,

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Yıldız, “Nörodejenerasyon ve Kanser Arasındaki Bağlantı: Moleküler Yaklaşımlar” konulu bir konferans verecektir. Konferans, Türkiye Biyoloji Öğrencilerine (TBBA) AKADEMİ tarafından organize edilmektedir ve [17 mayısı 2024 ] tarihinde saat [20:00]’de Zoom üzerinden ve YouTube üzerinden canlı yayınlanacaktır.

Konferans Konusu: Nörodejeneratif hastalıklar ve kanser, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından ikisidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bu iki hastalık arasında moleküler düzeyde önemli bağlantılar olduğunu göstermiştir. Doç. Dr. Ayşegül Yıldız’ın konferansında, bu bağlantılar moleküler mekanizmaları ve potansiyel terapötik hedefler ele alınacaktır.

Konferansa Katılım: Konferansa katılım ücretsizdir. Zoom üzerinden katılmak için adresine tıklayabilirsiniz. YouTube üzerinden canlı yayını izlemek için [YouTube Yayın Linki https://www.youtube.com/@TBBATBBA/streams ] adresini kullanabilirsiniz.

Konuşmacı Hakkında:

Doç. Dr. Ayşegül Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Nörodejeneratif hastalıklar ve kanser arasındaki moleküler bağlantılar üzerine yaptığı araştırmalarla tanınmaktadır. Yıldız, birçok uluslararası dergide makaleler yayımlamış ve ulusal ve uluslararası kongrelerde sunumlar yapmıştır.

Bu önemli konferansa katılarak nörodejenerasyon ve kanser arasındaki moleküler bağlantılar hakkında bilgi edinmenizi ve bu alandaki son gelişmeleri takip etmenizi tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

Türkiye Biyolojik Bilimler Ağı (TBBA) AKADEMİ

#nörodejenerasyon #kanser #molekülerbiyoloji #genetik #konferans #tbba #akademi #muğlasıtkıkoçmanuniversitesi #zoom #youtube

Zaman: 17 May 2024 08:00 ÖS İstanbul