International Entomopathogens and Microbial Control Congress 2024'e (EMC 24)

Türkiye Biyologlar Derneği olarak sponsoru olduğumuz , International Entomopathogens and Microbial Control Congress 2024’e (EMC 24) destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu kongre, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Kongre, İngilizce olarak düzenlenecek olup, İngilizce özetler kongre kitapçığında yer alacaktır. Entomopatojen mikroorganizmaları inceleyen bilim insanlarını bir araya getirerek mevcut araştırmaları paylaşmayı, yeni fikirler üzerinde işbirliği yapmayı ve yenilikçi stratejiler ve yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Tarımsal üretimde entomopatojen mikroorganizmaların kullanımı, zararlı böceklere karşı çevre dostu, uygulanabilir ve sürdürülebilir doğası nedeniyle giderek daha da önem kazanmaktadır. Entomopatojen organizmalar, virüsler, bakteriler, mantarlar, nematodlar ve protozoalar gibi mikroorganizmaların yanı sıra bu böceklerin parazitoidleri ve zararlı böceklerin avcıları gibi diğer böcekler olabilir.

Bu alanda çalışan tüm bilim insanlarının ve öğrencilerin kongremize katılımını bekliyoruz.

Dernek Başkanı

Dr. İhsan Soytemiz

Bu yazıyı paylaş:

Diğer haber ve duyurulara göz at