TBD, Yangınlarla İlgili Değerlendirme de Bulundu…

Türkiye Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Biyolog  Dr.İhsan Soytemiz Türkiye’de son 48 saatte 14 kentte onlarca noktada peş peşe ve esrarengiz şekilde çıkan orman yangınları  hakkında hakkında açıklama yaptı…

Soytemiz: “Türkiye son 48 saatte 14 kentte onlarca noktada peş peşe ve esrarengiz şekilde çıkan orman yangını felaketleriyle boğuşuyor. Ciğerimizi yakan alevler yerleşim bölgelerine kadar sıçradı. Onlarca köy mahalle boşaltıldı

“Yangınları kontrol altına almak için 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4 bin personelimiz görevde. Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen Yetersiz koşullarda var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Orman yangınlarında yaralananlara acil şifalar diliyor ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Onlar bizim için Doğa ve Çevre Şehididirler.

Türkiye’nin genelindeki yangınların en kısa zamanda söndürülmesi temennisinde bulunuyor ve doğanın yeniden yapılanması için Türkiye Biyologlar Derneği olarak tüm üyelerimiz ve biyologlar adına elimizden gelen tüm katkıları sunmaya hazır olduğumuzu kamu oyuna bildiririz” dedi.

Bu yazıyı paylaş:

Diğer haber ve duyurulara göz at